Samen buiten spelen aan het buurthuis

Print

Vorig woensdag konden de kinderen zich voor de allerlaatste keer tijdens de zomervakantie nog eens uitleven op een spelnamiddag. Foto: FrMi

Heers - Vorig woensdag konden de kinderen zich voor de allerlaatste keer tijdens de zomervakantie nog eens uitleven op een spelnamiddag.

“Na Vechmaal gingen we deze keer naar het buurthuis in Mechelen-Bovelingen”, vertelt voorzitter Evi Lennertz van de jeugdraad. “We organiseerden dit jaar voor het eerst deze buitenspeeldagen, samen met de Heerse jeugdverenigingen. Het idee komt van de jeugdraad en de kindergemeenteraad, we vonden één buitenspeeldag in april te weinig. Daarom hebben we er twee in de zomer gepland, telkens in een andere deelgemeente met een buurthuis en pleintje. Hier konden kinderen vanaf 5 jaar veilig en ongehinderd buiten spelletjes spelen zoals voetbal, trefbal en estafettes. Of ze leefden zich uit op het springkasteel of met de go-carts. De monitoren van KSJ Habiba, Chiro Vechmaal en SPW Loeka Toeka stonden in voor de begeleiding, maar ze lieten de kinderen ook zelf spelen. Met 20 kinderen in Vechmaal en 30 in Mechelen-Bovelingen zit er volgend jaar zeker een vervolg in.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio