© FrMi

© FrMi

© FrMi

© FrMi

© FrMi

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Laatste Letterhuisje aan speeltuin sporthal

De kindergemeenteraad heeft onlangs het derde en voorlopig laatste Letterhuisje ingehuldigd aan de speeltuin van de sporthal.

Frank Missotten

“We hebben het peterschap gekregen over dit boekenruilkastje en mochten het schilderen en versieren met de hulp van Sylvia Otten van de speelotheek en voorzitter Evi Lennertz van de jeugdraad”, vertelt kinderburgemeester Lotte Claesen. “De bedoeling is dat dit boekenkastje steeds gevuld is, liefst met telkens andere boeken. De combinatie met een mooie speeltuin is een meerwaarde voor onze gemeente. Kinderen kunnen hier naar hartenlust ravotten, terwijl ouders, grootouders en grote broer of zus op de nieuwe zitbanken rustig een boekje lezen.”

3 Letterhuisjes

Met de Letterhuisjes op het dorpsplein van Mettekoven en het Burgemeester Jef Nevenplein in Heers staat de teller nu op drie. “Daar blijft het voorlopig bij, we gaan die nu nog een tijdje evalueren met het beheersorgaan van de bibliotheek naar gebruik en functionaliteit”, vertelt de bevoegde schepen Kristof Pirard. “Naar volgend jaar toe zullen we dan zien of we er nog extra gaan plaatsen. De bestaande Letterhuisjes draaien tot nu toe zeer goed. Het wordt massaal gebruikt door inwoners van Heers maar ook door toeristen. De kostprijs voor de 3 boekenkastjes bedraagt 1608 euro, volledig met eigen middelen betaald. Wij hebben duidelijk gekozen voor duurzaamheid. De mensen van de technische dienst hebben deze kastjes zeer deskundig, maar ook met kwalitatief degelijk materiaal in elkaar gestoken. Ze moesten immers weerbestendig zijn voor alle seizoenen. En qua stevigheid en grootte mogen ze er ook zijn”, aldus Pirard.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio