© FrMi

Boekenruilkastje in het centrum

Aan het Burgemeester Jef Nevenplein in Heers staat er sinds kort een tweede ‘letterhuisje’. Maandag werd het nieuwe boekenruilkastje ingehuldigd met een streepje muziek.

Frank Missotten

Het principe van het boekenruilkastje is eenvoudig: je kiest een boek uit het kastje en ruilt het voor een boek uit je eigen boekenkast. Om te starten worden de boekenkastjes gevuld met afgevoerde boeken uit de bibliotheek. “Het gaat om boeken die nog steeds de moeite waard zijn om te lezen en nog in goede staat zijn”, vertelt bibliothecaris Wendy Cosemans. “Deze boeken zijn om te lenen, te ruilen, mee te nemen of mogen na het lezen gewoon teruggezet worden. De bedoeling is dat de kastjes steeds gevuld zijn, liefst met telkens andere boeken.”

Peter

Het eerste boekenkastje, omgedoopt tot ‘Letterhuisje’, staat op het dorpsplein in Mettekoven. Sinds maandag staat er nu ook eentje op het grasveld van het Burgemeester Jef Nevenplein in het centrum van Heers. De ouderenadviesraad mag het peterschap van dit letterhuisje op zich nemen en zal waken over het goede gebruik ervan. “We zijn blij dat de gemeente de senioren niet vergeten is”, zegt een fiere voorzitter Vital Smets. “We willen jong en oud stimuleren om boeken te lezen en ze om te wisselen. We hebben ons kastje een persoonlijke touch gegeven. Het is een kleurrijk ontwerp geworden, geïnspireerd door de kleuren van de regenboog. We willen als ouderadviesraad niet grauw en grijs overkomen. De achterkant heeft trouwens de kleuren van voetbalclub Heers VV gekregen en de deurtjes aan de voorkant de geelblauwe kleuren van kampioensploeg STVV. We hopen dan ook dat zo veel mogelijk mensen de weg ontdekken naar deze plaats vol leesvoer zodat de buurt fier kan zijn op het resultaat.” Tijdens Roefel wordt het derde boekenruilkastje aan de gemeentelijke sporthal ingehuldigd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio