Vier kerstmarkten in drie weekends

Print

Ambiance troef op de jaarlijkse kerstmarkten in de gemeente, zoals op het dorpsplein in Mettekoven. Foto: FrMi

Heers - Nu de Sint weer naar Spanje is, ligt de weg open voor de komst van de Kerstman. In Heers zal hij drukke tijden beleven want er staan er de volgende weken vier kerstmarkten op de agenda.

Dit weekend bijt de Vriendenkring van Mettekoven de spits af. Op het mooie dorpsplein kun je de kerstsfeer al opsnuiven op hun tweedaagse kerstmarkt. “Het concept verandert niet”, zegt Carina Volont. “Zaterdag starten we om 19 uur met sfeermuziek, de Kerstman komt ook langs met snoep voor alle kinderen. Daarna is er onze alom bekende openluchtparty. Zondag houden we het rustig vanaf 14 uur en is de Kerstman opnieuw van de partij. Er zijn 18 standhouders, vooral verenigingen uit Heers. Dit jaar steunen we twee goede doelen: er is een stand met kerststukjes van Ter Heide in Hoepertingen en een stand van het Heerse KOTK-team.” Er geldt wel een verbod voor alle verkeer van 12 december (8 uur) tot 15 december (15 uur) op de Mettekovenstraat vanaf het kruispunt met de Winningstraat tot het kruispunt met de Bergstraat.

KSJ Habiba

Zaterdag 20 december houdt KSJ Habiba Heers voor het 8ste jaar op rij een gezellige kerstmarkt aan de ksj-lokalen. Echte kerstbomen, sfeervolle kerstverlichting en een kerstconcert van harmonie ‘Eendracht is Macht’ uit Mechelen-Bovelingen moeten de bezoekers in een warme feeststemming brengen. “We hebben maar vier stalletjes, maar alles is volledig overdekt”, zegt Kristof Neven. “Weer of geen weer, je staat hier altijd warm en droog. Naast even hartverwarmende hapjes en drankjes bieden we zelfgemaakte knutselwerkjes aan en steunen we het goede doel door de verkoop van artikelen van de Bond Zonder Naam.”

In deelgemeente Klein-Gelmen wordt er datzelfde weekend voor het eerst een kerstmarkt gehouden op het pleintje voor dorpscafé ’t Catarakske. “Carnavalsvereniging De Catarakskes en het Griezelteam van Veulen organiseren deze tweedaagse kerstmarkt”, vertelt uitbater Jo Robijns. “Hier zullen een tiental stalletjes staan. Zaterdag starten we om 18 uur, met dj en verrassingsoptreden. Zondag doen we om 15 uur open en dan komt Salim Seghers langs om zijn mooiste liedjes te zingen.”

Whisky

Het slotakkoord van de kerstfestiviteiten wordt gespeeld in het centrum van Heers. Op zaterdag 27 december opent vanaf 17 uur de tweedaagse kerstmarkt op het gemeenteplein. “Zondagnamiddag gaan we verder, om 15 uur komt de Kerstman op bezoek en om 17 uur is er een vuurshow”, vertelt organisator Ben Vermeulen. “We hebben 16 standhouders , zowel food als non-food, waaronder verschillende verenigingen uit Heers. Zo kan je voor het eerst whisky’s proeven bij de leden van de Whisky Club Heers, zij zorgen zaterdagavond ook voor twee liveoptredens. Wij houden vast aan het weekend na Kerstmis, de examens zijn dan gedaan en iedereen is lekker thuis.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio