GFT-sticker is best uniform voor gans Limburg

Print
Kortessem - Philip Knapen Open VLD vroeg aan de gemeenteraad om net zoals voorheen de GFT-sticker van de gemeente te laten ontwerpen door één van de kinderen van de Kortessemse scholen. Voorheen gebeurde dit via een tekenwedstrijd, die de gemeente uitschreef voor de kinderen van de Kortessemse scholen. Schepen Christy Goddet N-VA zegt dat er werd gekozen voor uniformiteit.

Philip Knapen open VLD : “Ik stel voor dat het gemeentebestuur opnieuw samen met de Kortessemse scholen een tekenwedstrijd waarin afvalbeleid centraal staat organiseert. De directies en leerkrachten kiezen samen de beste tekeningen en als beloning worden de bekroonde tekeningen, als ontwerp genomen voor de jaarlijkse gemeentelijke GFT sticker en overgemaakt aan Limnet.”

Schepen van milieu Christy Goddet N-VA“Op verzoek van Limburg.net kozen we dit jaar voor een knalrode en uniforme sticker zoals dit van toepassing is in alle bij Limburg.net aangesloten gemeenten.  Voor de afhaalophalers heeft dit het voordeel van de uniformiteit en de duidelijkheid. Voor de burgers: dat zij in alle bij Limburg.net aangesloten gemeenten een dergelijke sticker kunnen kopen (dus niet enkel in Kortessem). Navraag leerde ons trouwens dat Kortessem de enige Limburgse gemeente was die afweek van de uniforme sticker.

Zoals reeds eerder meegedeeld zijn de scholen wel degelijk bezig met de bewustmaking rond het milieu- en afvalbeleid binnen onze gemeente. Dit gaat verder dan en staat volledig los van het maken van een tekening.  Niets sluit trouwens uit dat wij in de toekomst alsnog een beroep doen op de creativiteit van onze Kortessemse kinderen.”

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio