Waar liggen de senioren in Limburg wakker van?

Gratis taart voor senioren op 6 locaties bij bevraging door PXL

Print
Gratis taart voor senioren op 6 locaties bij bevraging door PXL

Foto: Francis Croes

Kortessem - Op dinsdag 25 april en woensdag 26 april worden op 6 locaties binnen Kortessem, de senioren uitgenodigd door de PXL en de gemeente voor een bevraging, over hun bekommernissen, die ze zelf echt belangrijk vinden. Hierbij worden de senioren tijdens een gezellig moment, door de PXL, getrakteerd op gratis taart en koffie. PXL wil het grijze goud in Limburg een gezicht geven en achterhalen wat er bij hen leeft, waar men mee zit en waar de senioren al dan niet wakker van liggen.

De actie gedoopt met de naam ‘Het Grijze Goud’ richt zich naar de seniorenorganisaties, die actief zijn binnen de gemeente. Voor Kortessem werden volgende activiteiten en locaties vastgelegd: dinsdag 25 april van 10 tot 12 uur vergadering met de seniorenadviesraad van Kortessem, aansluitend om 12 uur deelname aan dorpsrestaurant de Dageraad Kortessem en in de namiddag gesprek met de gepensioneerden van Zammelen. Woensdag 26 april van 10 tot 13 uur bezoek aan woonzorgcentrum Huize Fliedermael, van 14 tot 17 uur pop up op weekmarkt Kortessem met gezellig seniorenterras en van 13 tot 17 uur bezoek aan de leden van Okra Vliermaalroot.

Schepen voor seniorenaangelegenheden Luc Dullaers N-VA: “Via een kleine vrijblijvende bevraging (16 vragen afnameduur 10 minuten) gaan de studenten van PXL op deze locaties verspreid over onze gemeente de reflectie bij senioren stimuleren: mensen laten vertellen over het leven en hoe ze de toekomst zien. Zo komt er een dialoog op gang komen en kan er gerichter worden ingespeeld op bekommernissen die voor de mensen écht belangrijk zijn. Op zaterdag 22 april verschijnt de bevraging in de krant, zal ze online beschikbaar zijn en wordt ze via verschillende organisaties: OKRA, de Vlaamse Ouderenraad, … mee verspreid. Iedereen kan deelnemen aan de bevraging, zowel online als via een invulformulier in de krant. Detecteren Uit deze respons hopen ze de verschillen tussen de generaties in onze maatschappij te kunnen detecteren. Wij hopen dat de resultaten van de actie ons heel wat info en ideeën zullen opleveren in het kader van de seniorenwerking in onze gemeente”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio