‘Academie Kortessem’ krijgt geen goedkeuring van Vlaamse Gemeenschap

Print
‘Academie Kortessem’ krijgt geen goedkeuring van Vlaamse Gemeenschap

Foto: Francis Croes

Kortessem - Peter Noten algemeen directeur voor de afdeling kunst binnen het departement onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap heeft het schepencollege van Kortessem en de directie van de kunstacademie Genk laten weten dat ze de aanvraag voor de oprichting van een ‘Academie Kortessem’ Muziek en woord niet goedkeurt.

Deze academie moest een afdeling worden van de kunstacademie Genk. Voor de weigering van deze oprichting worden door het departement twee redenen opgegeven”, aldus schepen van cultuur Ria Steegmans CD&V. In eerste instantie stelt de heer Noten dat er budgettair geen ruimte is om de aanvraag te honoreren. Verder stelt hij dat de jongeren binnen Kortessem na hun basisopleiding geen verdere vervolgopleiding krijgen aangeboden Onbegrijpelijk want de regelgeving van het departement afdeling Kunst stelt een nieuw filiaal enkel de lagere graad mag programmeren. In overleg met de directeur van de academie Genk hadden we via een flyer reeds in juni via de scholen een oproep gedaan bij ouders en leerlingen om voor de nieuwe Kortessemse academie in te schrijven. De ouders die voor hun kinderen reeds ingeschreven  hadden, zullen door de academie van Genk.
De onderhandelingen met de academie Genk worden echter verder gezet. wij gaan kijken of, ondanks het wegvallen van de subsidies, er geen mogelijkheid bestaat om in Kortessem een academie op te starten. De gemeente Kortessem wil inzetten op ‘brede school’ en de naschoolse activiteiten verruimen ook naar de deelgemeentes. Wij zetten al in op ‘sport na school’, "knutselen na school" en zien een academie ‘woord’ en ‘muziek' als een aanvulling op ons aanbod.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio