© Francis Croes

Gronden voor seniorenhuisvesting Omstraetveld worden openbaar verkocht

Een gedeelte van het Binnengebied Omstraetveld werd onlangs, door de gemeente, verkaveld tot bouwzone voor senioren. Deze verkavelingsgronden worden maandag 27 juni om 16 uur in Boescafé Kortessem Dorpstraat door de gemeente openbaar verkocht. De vooropgestelde minimale verkoopprijs is 560.000 euro.

Francis Croes

De gemeente mikt voor deze verkoop duidelijk op projectontwikkelaars. De kopers hebben de bouwverplichting om er seniorenhuisvesting te realiseren. Luc Dullaers N-VA schepen van ruimtelijke ordening: “Rekening houdend met de financiële situatie van onze gemeente is het niet mogelijk om er zelf seniorenhuisvesting te realiseren. Daarom verkopen wij nu dit perceel met de idee om er zo vlug mogelijk seniorenvoorziening te laten realiseren. Op de bouwsite kunnen er, heel wat seniorenflats (19) gebouwd worden. Om dit mogelijk te maken hebben we het gebied verkaveld in drie loten. Lot 1 is gelegen in twee gebieden : een bouwzone met een breedte van 42,08 meter en een diepte van 50 meter, grenzend aan de Omstraat en een aansluitend achterliggend parkgebied met een diepte van 28,75 meter. den. Een directe interactie met het aangrenzend parkgedeelte van 28,75 meter staat voorop. Het gemeentebestuur zelf behoudt nog eens verderop een parkgebied met een diepte van 30 meter wat naar de toekomst een aaneensluiting van lot 1 en lot 3 mogelijk maakt. Lot 2 is net zoals vroeger, voorzien als wegbedding voor de ontsluiting van achterliggende percelen van particulieren. Indien het vooropgestelde minimumbedrag (560.000 euro) niet wordt gehaald en er aansluitend geen hoger bod komt, kan de gemeenteraad alsnog beslissen om een lager bod toch te aanvaarden en de verkoop goed te keuren.

Ondertussen heeft het schepencollege het vroegere onteigeningsbesluit van de aanpalende particuliere gronden recent ingetrokken, maar deze beslissing wacht nog op een definitief gemeenteraadsbesluit.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio