Nieuwe concessiehouder cafetaria sporthal ziet meteen af van uitbating

Print
Nieuwe concessiehouder cafetaria sporthal ziet meteen af van uitbating

Foto: Francis Croes

Kortessem - Dorien Delvax werd donderdagavond 26 mei door het schepencollege aangesteld als de nieuwe concessiehouder van het cafetaria sporthal De Weyer. Vrijdag 27 mei liet ze echter weten dat ze om persoonlijke redenen afziet van de concessie, waardoor het college niet anders kan dan opnieuw een concessie uit te schrijven. De huidige uitbater Tony Janssens blijft dus voorlopig op post.

Volgens schepen van sport Christy Goddet verliep de procedure tot toekenning van de concessie volledig volgens de regels: “Er waren 3 inschrijvers, waaronder de huidige concessionaris. Bij nazicht van de inschrijvingen bleken 2 van de 3 dossiers echter niet te voldoen aan de selectiecriteria. Zo ontbrak in één dossier zelfs het inschrijvingsformulier en was er geen enkel document gehandtekend of gedagtekend. In een ander dossier ontbrak het attest van kredietwaardigheid. Bovendien maakte deze kandidaat een voorbehoud voor het bier (gelet op de klacht tegen de concessie van de drank) en wilde deze enkel beginnen als de drankconcessie voor de gemeentelijke centra definitief zou toegewezen worden aan Alken-Maes. Hierdoor konden deze inschrijvingen niet als rechtsgeldig beschouwd worden en bleef er slechts één kandidaat over, zijnde Dorien Delvax uit Velm. Ondertussen liet ze echter weten dat ze afziet van deze concessie om persoonlijke redenen.”

De huidige concessiehouder Tony Janssens, die al meer dan 10 jaar het cafetaria runt en ook had ingeschreven voor deze concessie, dreigt zijn appartement kwijt te raken dat zich boven het cafetaria bevindt. De afgelopen weken had concessiehouder Janssens via facebook heel wat sympathiebetuigingen gekregen om de gemeente te overtuigen om de concessie van Janssens te verlengen.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio