NBS perst appels op Kortessems Kerkplein

Kleuters genieten van zelf geperst appelsap

Print
Kortessem - Dinsdag15 september was het een speciale dag voor de kleuters van de Kortessemse scholen. In het kader van het thema fruit waren zij te gast bij de ‘Sapmobiel’ van de Natuur en Boomgaarden Stichting. Deze organisatie had voor de gelegenheid postgevat op het Kerkplein van Kortessem.

Je kon er die dag je eigen appels laten persen tot heerlijk fruitsap. De kleuters genoten van het spektakel en proefden van het heerlijk appelsap. Leerkracht Jurgen Freson Trootrakkers: “De kleuters mochten appeltjes op de loopband leggen. Daarna konden ze het hele proces volgen: het wassen, het raspen en het persen. Tot slot mocht iedereen proeven van het overheerlijk appelsap. We kregen ook appelsap mee naar school om onze vriendjes uit de andere kleuterklassen te laten proeven.”

Ook dit jaar toert de ‘Sapmobiel van de Natuur en Boomgaarden Stichting doorheen Haspengouw.  Deze hoogwaardige  fruitpersmachine, perst hoogstamappels en –peren van particulieren in Haspengouw en Voeren tot vitaminerijk fruitsap. Op een vijftiental plaatsen, verspreid over Haspengouw, komt de sapmobiel in september, oktober en november langs.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio