© Francis Croes

Auteur Peter Berden: ‘Eenvoud is hoogste vorm van Zijn’

‘Veertig Levensjaren Onderweg’ autobiografisch boek van een leven vol avonturen

In zijn autobiografisch boek “Veertig Levensjaren Onderweg” beschrijft Kortessemnaar Peter Berden de avontuurlijke belevenissen tijdens zijn kind-, jeugd- en onvolwassenzijn. Het zijn geweldige verhalen van iemand, die in zijn leven voortdurend op zoek gaat naar nieuwe uitdagingen. Peter beschrijft in dit erg realistisch boek, onverbloemd, de vele avonturen, die hij beleefde tijdens zijn verre trektochten, die hij meestal te voet ondernam. Het is een beklijvend boek waarbij momenten van ontbering, angst en vreugde telkens opnieuw om de hoek komen kijken. Peter draagt zijn boek op aan dochter Loes die hem eg dierbaar is.

Francis.Croes

Peter Berden: “Het boek ‘Veertig Levensjaren Onderweg’ gaat over hetgeen ik tot nog toe uitgespookt heb en ik ben er trots op. Ik woon al 14 jaar in de natuur in Schabos op de grens met Hoeselt, waar ik vrij mijn eigen leventje leid. Dit boek is een authentiek levensboek met heel wat verscholen humor en veel waarheden over het leven. Tijdens mijn jeugdjaren werd mijn uitgangsleven zodanig op de proef gesteld omwille van een ultieme droom ‘De Marathon’, waarin ik uiteindelijk slaagde. Nadien waren de wielerlegende ‘De Ronde van Vlaanderen’ en de ‘Dodentocht van Bornem’ voor mij nieuwe uitdagingen. Daarna trok ik mij een tijdje terug in een huisje in de natuur. Maar de dromen bleven mijn leven bepalen. Ik maakte een twee maanden lange staptocht naar Santiago en ontdekte in Finisterra een immense vreugde. Terug thuis was niets nog hetzelfde voor mij en besloot ik om mijn vast werk op te zeggen.”

16.000 km als fulltime pelgrim

Als full-time pelgrim maakte Peter Berden toen een barre tocht naar het noorden, een Franciscaans avontuur dat hem bracht naar Assisi en Rome. De honger van Peter was echter nog niet gestild, en eindigde tenslotte na zo een 16.000 kilometer in Jeruzalem. Peter zijn wensen waren eindelijk voldaan en hij zocht opnieuw de natuur op, de stilte van een moderne kluizenaar. Wel keerde hij nog enkele malen terug naar zijn geliefde Finisterra en ging hij op zoek naar het Atlantisch mysterie. Peter berden: “Om de eenzaamheid in de natuur op te vullen heb ik ondertussen een moestuin aangelegd en experimenteer ik met kunst. Wat later werd ik ook imker. Als kers op de taart verkreeg ik bovendien, “het gezinsgeluk”.Ik kan mijn levenservaringen het best samenvatten in volgende woorden: “Eenvoud is de hoogste vorm van ‘zijn’.” Ik heb het boek eigenhandig geschreven, de cover zelf gemaakt en laten drukken door lulu Pres inc. Ik ben zelf de uitgever, maar het kan ook bij lulu bestelt worden via het ISBN nummer: ISBN 978-1-326-04748-1.”

Bestellen kan je het boek ‘Veertig Levensjaren onderweg’ door 25euro (verzending achteraf inbegrepen) te storten op rekeningnr: BE 17 9731 0706 7321 Bic: ARSPBE 22 van mijn dierbare dochter Loes over te maken met vermelding van je naam en adres. Voor meer info: 0494/88 98 76 .


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio