Populierenlaan Rekem: aannemer start herinrichting tot aan de Steenweg op 25 mei

Print
Populierenlaan Rekem: aannemer start herinrichting tot aan de Steenweg op 25 mei

Foto: eva

Lanaken - De herinrichting van de Populierenlaan in Rekem zit ondanks het corona-oponthoud keurig op schema. Aannemer Besix start maandag met de derde fase: de herinrichting van het gedeelte tussen de Burgemeester Delwaidelaan en de Steenweg (N78).

Maandag 25 mei start aannemer Besix definitief met de derde - en voorlaatste fase van de herinrichtingswerken aan de Populierenlaan in Rekem. De voorbije dagen is hij reeds begonnen met het opbreken van de verharding tussen de Burgemeester Delwaidelaan en de Steenweg. Zodra de oude beton verwijderd is, komt er een nieuwe riolering met ook nieuwe huisaansluitingen. Daarna volgt de aanleg van de nieuwe rijweg met vrijliggende fiets- en voetpaden.

De aangrenzende woningen in de werfzone zullen tijdens de werken met de wagen slechts beperkt bereikbaar zijn. Buiten de werkuren (van 7 tot 17 uur) en in de weekends tracht de aannemer weliswaar de toegangen te garanderen, maar toch wordt gevraagd aan de aangrenzenden dat ze hun voertuigen buiten de werfzone parkeren. Op die manier kan de aannemer vlotter werken en raken de auto's ook niet ingesloten.

Tijdens deze nieuwe fase wordt alle gemotoriseerd verkeer tussen de Steenweg en de Burgemeester Delwaidelaan verboden vanaf maandag 25 mei. Er wordt een omleiding voorzien via de Groenstraat. Ook de kruispunten van de Raamstraat en Pastoor Breemanslaan met de Populierenlaan worden afgesloten, terwijl in het reeds heringerichte deel van de Populierenlaan eenrichtingsverkeer mogelijk blijft.

Als alles naar wens verloopt wordt fase 3 nog voor het bouwverlof - midden juli - afgerond. Nadien volgt als laatste fase de verbetering van de Hilarion Thanslaan.waar o.m. een nieuw pompstation wordt aangelegd. Aan het totale  project aan een prijskaartje van nagenoeg 4 miljoen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio