© eva

Ingetogen bloemenhulde aan monument van Britse piloten in Kanne

Zondag, op de tachtigste verjaardag van het begin van de Tweede Wereldoorlog, hield de Vriendenkring van Sergeant Norcross een korte en ingetogen bloemenhulde aan het monumentje op het Militair Erepark aan de Zusserdel in Kanne.

eva01

De Vriendenkring van Sergeant Norcross hield eraan om ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van het begin van WO II even een klein herdenkingsmoment met bloemenhulde te houden aan het monumentje op het militaire Erepark aan de Zusserdel in Kanne dat er ter nagedachtenis van de Britse sergeanten Samuel Norcross en Harvey Crich werd opgericht.

Beide soldaten lieten in Kanne op 19 augustus 1941 het leven nadat hun toestel - een Whitley die terugkwam van een bombardement op Keulen - een tweede keer door de Duitse Wehrmacht geraakt werd en crashte even buiten het witte dorp.

"Gelijktijdig blijven we ook even stilstaan bij het recente overlijden van de schoonzoon van sergeant Norcross, Bill Gardiner, die ere-burger is van onze gemeente en ons dorp een warm hart toedroeg. Na de coronacrisis - zal hij trouwens zijn laatste rustplaats krijgen" vertelde Paul Daenen van de Vriendenkring.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio