Grenzen weer open voor mensen met partner of kinderen in buitenland

Print
Lanaken / Maasmechelen - Goed nieuws voor mensen met een partner of kinderen die niet onder hetzelfde dak wonen. Vanaf nu mag je je partner terug bezoeken. Ook wiens partner of minderjarig kind over de Nederlandse grens woont, mag weer op bezoek gaan.

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus


Naast de verplaatsingen voor co-ouderschap en mantelzorg, werden maandagavond deze verplaatsingen toegevoegd aan de lijst van essentiële verplaatsingen om familiaal contact mogelijk te maken. Dit geldt uitsluitend voor de partners of ouder-kind relatie zelf, en dus niet voor grootouders of andere familieleden.

Bij de grenscontrole kan er gemeld worden dat het een verplaatsing is om zijn of haar partner of minderjarig kind te bezoeken. Net zoals bij mantelzorg of co-ouderschap kan de politie naar een ondersteunende toelichting of stavingsstuk vragen. Er worden hiervoor door de overheid echter geen bijzondere documenten afgeleverd.

Burgemeester Marino Keulen (Open Vld) is tevreden met deze "menselijke beslissing". "Het verlangen zal heel groot zijn. Dat gaat over honderden koppels hier in de grensregio."

Smeermaas blijft afgesloten

De Politie Lanaken-Maasmechelen handhaaft de grenscontroles tot minstens 3 mei. Verder blijft de kleine grensovergang in Smeermaas tot dan permanent afgesloten en wordt de grote grensovergang in Smeermaas afgesloten tijdens marktdagen in Maastricht (woensdag en vrijdag van 9u30 tot 14u30). Op die momenten is er enkel grensverkeer via Veldwezelt mogelijk.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio