Verwachte drukte op recyclagepark blijft uit

Print
Verwachte drukte op recyclagepark blijft uit

Foto: eva

Lanaken - Na drie weken sluiting ging dinsdagmorgen 7 april het gemeentelijk recyclagepark terug open. De verwachte overrompeling kwam er niet. Enkel het eerste uur na de opening om 9 uur was het even aanschuiven.

Met een extra gemeentelijke medewerker was men voorzien om een grote toestroom van afvalaanvoer op te vangen. "Die bleef gelukkig uit" zeggen de drie parkwachters die de dienst verzekerden. "Toen het park om 9 uur vanmorgen openging stonden er een dertigtal wagens gedisciplineerd aan te schuiven voor de ingang in de bedrijvenzone Europark. We vermoeden dat de eerste er al stonden rond 8 uur. Vanaf 10 uur werd het erg rustig en kunnen de meeste bezoekers zonder wachttijd binnenrijden."

Drie parkwachters zorgden ervoor dat de leveringen in goede banen werden geleid en noteerden de nummerplaten van de voertuigen die zich aanboden. Op die manier kunnen ze de controle houden op de regel dat elk gezin voorlopig slechts eenmaal per 14 dagen afval mag aanvoeren. Voor het overige werden de coronamaatregelen i.v.m. afstand houden en handschoenen dragen keurig opgevolgd.
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio