Politie LaMa stelde zondag 17 corona-overtredingen vast

Print
Politie LaMa stelde zondag 17 corona-overtredingen vast

Foto: eva

Lanaken - Zondag 5 april - de eerste echte zonnige lentedag - stelde de politie van de zone Lanaken - Maasmechelen 17 overtredingen vast tegen de zogenaamde coronamaatregelen. Het merendeel ervan gebeurde in Maasmechelen. Daar vlogen 13 personen op de bon.

Met 17 overtredingen op één dag, steeg het aantal PV's dat de politie van de zone LaMa opstelde tot 103 in 15 dagen. Na de afkondiging van de verstrengde coronamaatregelen op 13 maart hielden de wetsdienaars het aanvankelijk bij waarschuwingen. Vanaf 22 maart was het echter ernst en werden de overtreders geverbaliseerd.

In het totaal vlogen sindsdien tot en met zondag 5 april in Lanaken 40 en in Maasmechelen 63 mensen op de bon. Daarbij was één PV omwille van het niet respecteren van de sluiting van een handelszaak. Verder werden er 36 overtredingen vastgesteld voor ongeoorloofde samenscholingen - waarvan slechts 3 in Lanaken - en 66 overtredingen voor het maken van niet essentiële verplaatsingen. Hier 'scoorde' Lanaken met 37 beter dat Maasmechelen.

"De mensen houden zich vrij goed aan de maatregelen en zijn doordrongen van de ernst van de situatie. Er blijven - zoals bij elke maatregel - steeds uitzonderingen met een ongedisciplineerd en onverantwoord gedrag. Die enkelingen zullen het in hun portemonnee wel voelen" stelt burgemeester Marino Keulen (Open VLD).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio