Politie is geen medisch informatiebureau

Print
Politie is geen medisch informatiebureau

Foto: eva

Lanaken - De politie van de zone Lanaken - Maasmechelen heeft in dit coronatijdperk haar handen meer dan vol met onder meer controle van het inkomend en uitgaand verkeer en patrouillering aan de grensovergangen. Toch wordt ze nog overstelpt met vragen van medische aard, waardoor de lijnen overbelast raken.

De politie van de zone Lanaken-Maasmechelen vraagt met aandrang om met vragen over de coronacrisis geen contact op te nemen met de politie maar met de overheid. De politionele contactmogelijkheden van de zone (089/474747 en info@politielama.be) zijn immers in de eerste plaats voorbehouden voor vragen van politionele aard en dus niet voor informatie met betrekking tot de pandemie!

Op dit ogenblik is er zelfs een overbelasting van de politie-communicatielijnen en daarom wordt met aandrang verzocht dat iedereen met medische vragen over het coronavirus de gespecialiseerde overheidsdiensten of gemeentelijke diensten contacteert. 

Het algemeen info-nummer van de federale overheidsdienst volksgezondheid is 0800-14689 (alle dagen van 8 tot 20 uur). Het nummer van het gemeenteljk contactcenter is 0800-29211 (op werkdagen van 8.30 tot 12 en van 13.30 tot 16 uur).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio