© Dirk Macquoy

Open Straatdag

Op zondag 22 september organiseert het gemeentebestuur haar jaarlijkse ‘Open Straatdag’. Dit jaar vindt het evenement plaats in het centrum van Kwaadmechelen. Er is gezorgd voor straatanimatie, drank- en eetstandjes, muziek, een jeugd- sport- mobiliteit- en werelddorp.

Dirk Macquoy

De Dorpsstraat (van de Poststraat tot aan de Diktestraat), Lambertusstraat, Speelstraat (tot aan de Lambertusstraat), Gerhoevenstraat (tot aan de Lindestraat), Lindestraat en de Heerbaanstraat (tot aan de Stipstraat) worden van 8.00 tot 22.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Wie de auto toch nodig heeft, parkeert deze voor zondag 8.00 uur buiten het traject.

De omleiding loopt die dag als volgt:

Richting Tessenderlo: via Nieuwstraat – Broekstraat - ZwartenhoekstraatRichting Heppen en Beringen: via Zandstraat – Spoorwegstraat – Fazantenweg - Nijverheidsweg

De Lijn

Naar aanleiding van de Open Straatdag volgen de bussen van de Lijn dezelfde omleiding als het gewone verkeer. Dit heeft een invloed op lijn 302. De haltes langs het traject zullen niet bediend worden.

Fietsen wordt beloond

Open Straatdag blijft natuurlijk een feest in het kader van Autoloze Zondag. Fietsen wordt dan ook beloond want edereen die met de fiets naar Open Straatdag komt, maakt kans op een mooie prijs. Er is tevens een bewaakte fietsenstalling voorzien aan de Stip.

Meer info op www.ham.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio