Workshops “Afvalvrij mei”

Print
Ham - Limburg.net voert de hele maand mei actie om de verpakkingsverslaving te doen minderen. Op www.afvalvrijmei.be vind je het volledige overzicht van alle acties. Je kan er ook een test doen die je een beeld geeft over je verpakkingsverbruik. In Ham staan er ook enkele leuke workshops op het programma i.s.m. Vormingplus.

Plastiek is overal. We gebruiken heel wat verpakkingsplastiek en plastieken spullen die na eenmalig gebruik in de vuilnisbak belanden. Dat is verspilling van kostbare grondstoffen. Bovendien komt heel wat plastiekafval op straat en in onze waterwegen terecht, waar het niet of nauwelijks afbreekt. Toch kan het anders. Samen zoeken we naar tips voor minder plastiek en laten we heel wat alternatieven zien.

Wanneer : 2 mei van 19.30 tot 22.00 uur
Waar : Polyvalente zaal in de bib
Lesgever : Mieke Dury (Vormingplus)
Deelnemers  : Min. 12 – max. 40
Prijs : 5 euro

Mei plasticvrij: Beewraps maken

Bijenwasdoeken zijn de huishoudfolie van de toekomst! Je gebruikt beewraps om potten en pannen af te dekken en aangebroken voedsel zoals een halve komkommer, stuk kaas, … luchtdicht mee af te dekken. Maak ze in deze workshop zelf en geniet van een prachtige boterhamverpakking of vouwbare kommetjes voor onderweg. Je kan de beewraps afwassen met lauw water en ongeveer een jaar lang gebruiken.

Wanneer : 9 mei van 19.30 tot 21.30 uur
Waar : Kleine zaal De Zille
Lesgever : Sarah Van Laere (www.facebook.com/manatuurlijk)
Deelnemers  : Min. 8 – max. 16
Prijs : 19 euro
Zelf meebrengen : Stuk katoenen stof (100 * 100 cm, of 3 kleinere, vierkante stukken) of aan kostprijs aan te kopen bij de lesgever, eventueel een kartelstofschaar, oude badhanddoek (als strijkdeken), (oud) strijkijzer, keukenschort

Inschrijven: www.ham.be/tickets
Info: www.uitinham.be – 013 61 10 12 - www.afvalvrijmei.be

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio