Inspraak in het gemeentelijk beleid

Print
Ham - Participatie in het gemeentelijk beleid is brandend actueel. Ook in Ham kan je als burger op verschillende manieren van je laten horen of meedenken. In de eerste plaats kan je je stem laten horen via één van de vele adviesraden die er bestaan. Zij bespreken items rond een bepaalde sector of thema. Een overzicht van al onze adviesraden vind je op www.ham.be/inspraak.

Je kan ook een verzoekschrift richten aan het gemeentebestuur of een punt op de agenda van de gemeenteraad plaatsen via een burgerinitiatief. De manier waarop je een verzoekschrift indient of een burgerinitiatief opstart, kan je nalezen op www.ham.be/inspraak.

Start er in de gemeente een groot project, dan wordt er vaak ook een infomoment georganiseerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een wegenis- of rioleringsproject. Hiervoor word je als buurtbewoner persoonlijk uitgenodigd. Tijdens zo’n infobijeenkomst kan je al je vragen kwijt over een bepaald project.

Wist je trouwens dat de vergaderingen van de gemeenteraad openbaar zijn? Is er dus een punt dat jou aanbelangt, dan kan je gewoon de beslissingen van het gemeentebestuur volgen van op de eerste rij tijdens de gemeenteraadszitting. Sinds kort staan de verslagen van de gemeenteraad ook in een audiobestand op www.ham.be/bestuur.

Uiteraard kan je ook steeds een mail sturen naar de gemeentelijke dienst waarvoor je een vraag of suggestie hebt. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio