Contacteer de hulpdiensten nu ook via de app 112BE

De app 112BE is één van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België. Het belangrijkste voordeel van deze app is dat je de noodnummers niet moet onthouden en dat het je locatie kent.

Dirk Macquoy

Lokalisatie

De noodcentrales kunnen je dankzij deze app ook makkelijker terugvinden. De app stuurt je positie naar de noodcentrale zodra je belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van je positie. De app kan zo een kostbare tijdswinst opleveren.

Chatfunctie

Doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis kunnen in de app aangeven dat zij niet kunnen telefoneren. Zij kunnen dan via berichten met de noodcentrale communiceren. Extra informatie De registratie in de app heeft nog een aantal voordelen. Je kan bepaalde medische info doorgeven, zoals hartproblemen, allergieën (aan medicatie), epilepsie, diabetes… De operator heeft deze informatie nog voordat je iets gezegd hebt en kan dit doorgeven aan de hulpdiensten die ter plaatse komen.

Download en registreer

Ga naar de app store of play store op je smartphone, geef app 112 BE in als zoekopdracht en download de app. Na installatie van de app zet je deze best meteen op het onthaalscherm van je smartphone zodat je deze makkelijk kan terugvinden als je in nood bent. Daarna moet je je enkel nog registreren. Deze registratie bestaat uit slechts 2 schermen met een aantal korte vragen.

Opgelet: de app 112 BE werkt enkel in België. Natuurlijk blijven de noodcentrales ook bereikbaar via vaste telefoon en GSM.

Nieuw noodnummer voor niet-dringende hulp: 1722

De dienst 112 lanceerde ook een nieuw noodnummer. Het nummer 1722 wordt geactiveerd bij extreme weersituaties zoals onweer of intense regen.

Bedoeling is om het noodnummer 112 te ontlasten. Bij levensbedreigende situaties blijft het nummer 112 het te bellen nummer. Via het e-loket van onze (vernieuwde) website van de brandweerzone Noord Limburg kan je ook stormschade/wateroverlast melden.

Info: www.hvznl.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio