© Folkfestival

Folkfestival Genebos is aan 21ste editie toe

Volgend weekend vindt het 21ste folkfestival plaats in de Celtic Art Gallery in Genebos in Ham. “Met veel oog voor randanimatie blijft het festival zijn publiek trouw. We willen immers het beste van het beste in de hedendaagse folk brengen”, zo vertelt organisator Marc Reusen.

Dirk Macquoy

Deze groepen krijg je te horen en te zien. Ho-Ro, een aanstormend jong talent uit Schotland en Snaarmaarwaar van Belgische makelij en al tien jaar aan de top. Verder hoeft Mandolin Man geen krans en is Estbel een fantastisch cross-over tussen België en Estland. Andreas Arend zorgt dit jaar samen met Frauke op Viola Da Gamba voor Passamezzi and music from Dowland´s time. Verder is er de Wannes Van De Velde Tribute omdat we Wannes nooit mogen vergeten. We voelen ons geruggensteund hiermee door o.a. Jan De Smet, Hans Mortelmans, Bernard Van Lent en anderen.

De opvallende aanwezigheid van drie diva’s uit de folk geeft een extra cachet aan deze editie. Lamia Bedioui and The Desert Fish is de eerste trendsetter voor deze editie. “Lamia is geboren in Tunis en woont momenteel in Athene”; zo verduidelijkt Reusen. “Met haar Griekse band The Desert Fish bestrijkt zij het hele muzikaal gebied van Griekenland tot Noord-Afrika. Met Julie Fowlis als zaterdagafsluiter hebben we de absolute top van de Gaelic Music in Ham. En Ana Alcaide is de derde Diva die zondag het festival afsluit.”

Wie meer info wil kan altijd een kijkje nemen op www.folkfestivalham.be.

Maar het folkfestival is meer dan muziek. Er is het gezellige marktje buiten het festivalterrein dat dus gratis te bezoeken is. Er staat daar ook een frituur, een ijskar en een koffiebar opgesteld en af en toe kan je daar, tussen de concerten door, ook genieten van een streepje muziek. “Maar ons festival blijft er, ondanks de vele nevenactiviteiten, een festival voor de folkliefhebber die er jong talent uit binnen- en buitenland, maar ook internationaal toptalent aan het werk kan zien”, aldus nog Reusen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio