Eerste straten van 'Doortocht Kwaadmechelen' weer open

Print
Eerste straten van 'Doortocht Kwaadmechelen' weer open

Foto: Dirk Macquoy

Ham - De werken aan de gewestweg in Ham zitten op schema. De eerste straten zijn klaar. Zo is de Genenbemdestraat intussen afgewerkt. De Zandstraat gaat open op 1 oktober. Op dit moment zijn funderingswerken in de Dorpsstraat gestart. Bedoeling is om daar tegen 7 oktober een eerste laag asfalt te plaatsen. In de Gerhoevenstraat en de Lindestraat zal de asfaltlaag tegen 14 oktober geplaatst zijn

In de Zandstraat is vanaf 1 oktober opnieuw verkeer mogelijk in beide richtingen. De Poststraat wordt vanaf dan terug eenrichtingsverkeer richting Zandstraat. De blokkade ter hoogte van het kruispunt met de Zandstraat wordt dan opgeheven. Aan basisschool De Sterre zal de verkeersituatie dan terug zijn zoals voor de werken.

De Genenbemdestraat is intussen volledig klaar. Toch is in de Genenbemdestraat voorlopig enkel plaatselijk verkeer toegestaan via de Processiestraat. Het is op dit moment verboden om de Genenbemdestraat in en uit te rijden via de gewestweg. Een verbod dat trouwens geldt voor alle zijwegen in de werfzone en dit zolang de werken zich aan deze zijde van de weg afspelen. 

Op dit moment is de aannemer in de Dorpsstraat bezig met de aanleg van de fundering voor het nieuwe wegdek. Bedoeling is om op 5, 6 en 7 oktober ook de eerste laag asfalt te plaatsen. Ook in de Gerhoevenstraat en de Lindestraat worden de komende weken fundering en boordstenen gegoten. Daar zal de asfaltlaag geplaatst worden tegen 14 oktober. 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio