'Open Straatdag' op 20 september in de straten van Ham

Print
'Open Straatdag' op 20 september in de straten van Ham

Foto: DiMa

Ham - Op zondag 20 september organiseert het gemeentebestuur haar jaarlijkse ‘Open Straatdag’. De verkeerslichten in Oostham vormen opnieuw het middelpunt van het evenement. Straatanimatie, drank, eten, muziek, een jeugd- sport- mobiliteit- en werelddorp en noem maar op. Zowel jong als oud komen zeker aan hun trekken tijdens de ‘Open Straatdag’.

Naar aanleiding van Open Straatdag wordt een omleiding voorzien en worden ook een aantal haltes van De Lijn niet bediend. Het gaat om de halte in de Stationsstraat en de Schoolstraat voor bus 302 en de haltes Allerheiligenberg, Heldenplein en Slagveld voor bus 170. De omleiding gaat van Zuid naar Noord langs de Allerheiligenberg, Heppensesteenweg en Kerkhofstraat en van West naar Oost langs de OLV-straat, Kerkhofstraat en Heppensesteenweg.

Open Straatdag blijft natuurlijk ook een feest in het kader van Autoloze Zondag. Er wordt ernaar gestreefd om zoveel mogelijk bezoekers zonder auto naar het evenement te lokken. Daarom wordt  een grote bewaakte fietsenstalling voorzien in de Schoolstraat. Verder maakt iedereen die met de fiets naar ‘Open Straatdag’ komt kans op één van de mooie prijzen die aan het einde van de dag worden verloot.

De ‘Open Straatdag start om 13 uur en heeft een uitgebreid programma.

Straattheater

Cie Woest - NetNietNiets (NL)
Drie vrouwen, elk in hun eigen ruimte. Een stapel koffers en een bankje met een gitarist. De inhoud van de koffers drijft de vrouwen uit elkaar en brengt ze samen. Samen om hun doel te bereiken: de creatie van de ideale man.

MaTTo Straattheater - BEET! (NL)
Twee olijke vissers nemen u mee in de wereld van de visserij. Alsof zij jaren geleden bovenop de steiger zijn geklommen en nog steeds wachten op die ene grote vangst.....
En plots hebben zij BEET! Is het een vis? Of misschien wel een voorbijganger die toe hapt. Eén ding is zeker: ze vissen niet achter het net! Laat u verrassen met deze doldwaze act op grote hoogte maar pas op dat u niet beetgenomen wordt. Of toch wel?!

Circus Krak - Viva Victor (BE)
Victor is jarig en krijgt van het publiek een cadeau dat uiteindelijk zijn leven zal veranderen. Viva Victor is een clownerie voorstelling vol visuele en absurde humor met veel publieksinteractie rond, op (en in) een caravan. Voor iedereen vanaf 5 jaar.

Cabaret Bicyclet (BE)
De ploeg kan zijn feestdrang niet de baas en transformeert de fietsvolgwagen in een mum van tijd in een levensecht Cabaret. Wielrenners, manager en bloemenmeisjes worden rasechte podiumbeesten: een swingend orkest en energieke lindy hop dansers. Wat volgt is een ludiek cabaret waarbij het wielrennen steeds om de hoek loert.

DDF Crew rope skipping (BE)
DDF Crew is… actie en een snelle combinatie van hiphop dans, acrobatie, turnen en breakdance moves met het constante suizen van de springtouwen op de achtergrond. Het ziet er geweldig en adembenemend uit.

Muziek

Trio Vrij Vrolijk (NL)
Gezellig, laagdrempelig muzikaal vermaak. Sfeer makende meezingers zorgen voor een vrolijke noot.

djpool Ham
Lokaal DJtalent gooit een ganse namiddag plaatjes in de mix.

Concertband Musica Ham
De plaatselijke muziekvereniging laat je genieten van alle stijlen: pop, rock, film, klassiek, bigband ...

Werelddorp

Ouragan - West-Afrikaanse dans en muziek (IK)
Krachtige trommelaars, prachtige dans en djamsessies. Ouragan brengt authentieke, energieke dans van diverse stammen uit Ivoorkust in combinatie met opzwepend slagwerk, zang en acrobatiek.

Inka Zonnedansers
Beleef de typische Inca Zonnedans ter ere van de zonnegod 'Inti'. De dansers brengen in prachtige en kleurrijke kostuums een energieke dans onder begeleiding van panfluit muziek.

Q-Brass
Swing samen met een Surinaamse Brassband uit Amsterdam met steengoede percussionisten en een hoog staaltje entertainment.

Hapje Tapje
Proef van diverse lekkernijen van verschillende continenten.

Modeshow
Een show van de traditionele klederdracht van verschillende nationaliteiten.

Jeugd- en Sportdorp - Kinderanimatie

Malle Balle Circus
Tijdens deze circusworkshop kan een ieder zijn of haar kunsten uitproberen. Onder professionele begeleiding staat jong en oud versteld van eigen kunnen.

Springkastelen, kindergrime, ballonnenplooier, sjoelen, minigolf ...


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio