© if

Rode Kruis stickerverkoop voor mobiele hulppost

Tot en met woensdag 3 mei organiseert Rode Kruis-Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie. Ook de vrijwilligers van Landen zullen opnieuw twee weken post vatten aan warenhuizen en van deur tot deur gaan in de Landense gemeenten om stickers te verkopen.

Dirk Lambrechts

De sticker kost nog steeds 5 euro. De opbrengst van de actie gaat zoals elk jaar naar de lokale werking. Daar waar je de sticker koopt, komt ook het geld terecht. Rode Kruis-Landen zal de opbrengsten voornamelijk gebruiken voor de aanschaf van een mobiele hulppost. Daarnaast zal een gedeelte van het geld aangewend worden voor de opleiding en bijscholing van vrijwilligers. Deze boodschap staat sinds vorig jaar ook te lezen op de sticker zelf.

De Rode Kruisvrijwilligers zijn elke dag op diverse gebieden actief. Ze verlenen onder meer hulp en psychosociale bijstand bij rampen, organiseren eerstehulpposten bij evenementen en sportwedstrijden en geven gratis eerste hulp opleidingen aan de bevolking. Het Rode Kruis telt over heel Vlaanderen ongeveer 13.000 vrijwilligers over 241 afdelingen die het hele jaar door helpen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio