Nacht van de Steenuil in Kasteelhoeve Wange

Print
Nacht van de Steenuil in Kasteelhoeve Wange

Foto: if

Landen - In heel Vlaanderen kan je naar jaarlijkse gewoonte, op zaterdag 31 maart deelnemen aan de Nacht van de Steenuil. Dit jaar kan je hiervoor ook terecht in de Kasteelhoeve van Wange.

Het is een avond waar je kan kennis maken met het dapperste uiltje van Vlaanderen die het na al die jaren nog steeds moeilijk hebben. Zo is de uil nog te vaak verkeersslachtoffer of kan hij moeilijk een geschikte broedplaats vinden  door het overtallige kappen van bomen.

In Landen organiseert Uilenwerkgroep Landen we een uilenwandeling. Het is een zoektocht naar de verschillende uilensoorten. Indien voorradig, worden er gerevalideerde uilen van opvangcentra gelost.Die avond presenteert de voorzitter van de groep ook een kleurboek met als thema uilen, aan het grote publiek. Het kleurboek is getekend door kinderen voor kinderen.

Kunstenares Inge Kennis zal er live komen schilderen. Nadien kan je eten, Steenuilenbier en braakballen proeven rond de vuurkorven in het prachtige decor van Kasteelhoeve Wange. Om 20 uur is er een harpconcert van Britt Simons.

Wanneer: zaterdag 31 maart vanaf 17 uur

Waar: Kasteelhoeve Wange, Eliksemstraat 26

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio