© if

Mobiel pannavoetbalveld voor jongeren

Op initiatief van de schepen van jeugd Gino Debroux kocht de stad Landen een mobiel pannavoetbalveld aan om jongeren aan te zetten tot buitenspelen en sporten.

Dirk Lambrechts

Een pannavoetbal is een technisch voetbalspel dat je in een ronde of ovale constructie speelt. Via de wanden en liefst nog door de benen van de tegenstander (panna) probeer je te scoren. Panna is het Surinaams voor “poortje”, de bal door de benen van je tegenstander spelen.

Het nieuw aangekochte mobiele pannaveld gaat deze zomer op tournee door Landen en de deelgemeenten. Het pannaveld blijft telkens twee weken staan. “Met dit soort kleine initiatieven wil de stad Landen kinderen en jongeren naar buiten brengen om samen te spelen en te sporten. Het is zeer laagdrempelig en zorgt voor heel wat plezier”, zegt schepen voor sport en jeugd, Gino Debroux (SP.A).

De jeugddienst organiseert de tour en na de zomer zal dit voetbalveld op allerlei activiteiten gebruikt worden. Daarbij denken ze binnen de jeugddienst aan de buitenspeeldag maar evengoed aan de braderieën en het mobiele speelplein.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio