PVDA-ers halen de roze zakken op

Print
PVDA-ers halen de roze zakken op

Foto: if

Landen - Omdat de inwoners van Landen zelf moeten instaan om hun roze zakken weg te brengen besloten de bestuursleden PVDA-afdeling van Landen om voor een keer die roze zakken op te gaan halen en weg te brengen. Die “roze zakkenactie” kende veel bijval en tal van inwoners spraken hun waardering uit voor de actie.

Het PVDA bestuur wil dat de nieuwe roze zakken voor zachte plastics door de gemeente zelf worden opgehaald, zonder meer-kost. Om die vraag kracht bij te zetten, voerde de plaatselijke afdeling een roze zakkenactie. Drie zaterdagen worden in een aantal stadswijken en deelgemeenten de roze zakken opgehaald bij wie zich opgeeft en tegelijk worden de inwoners een petitie ter ondertekening voorgelegd. De eerste zaterdag was meteen een schot in de roos. Bij een zestigtal gezinnen werden 240 zakken opgehaald. Tegelijk tekenden 68 mensen de petitie.

De actie kende veel bijval en tal van inwoners feliciteerden de initiatiefnemers. Een mevrouw van een appartementsblok trommelde haar buren op om de petitie mee te komen tekenen.  “Binnenkort komen Neerwinden en Walshoutem aan de beurt”, zegt woordvoerder Rudy Scalais. In Neerwinden is dat op 29 april en in Walshoutem op 27 mei, telkens tussen 9 en 14 uur. Interesse: 0496-701150.

Door werken aan het containerpark kunnen de Landenaren daar niet terecht. Ze kunnen naar Zoutleeuw. De roze zakken kunnen ze elke eerste zaterdag van de maand kwijt aan het stadsmagazijn.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio