Landenaar wint een fietsbon

Pmd-artiesten en pmd-kenners vallen in de prijzen bij EcoWerf

Print
Pmd-artiesten en pmd-kenners vallen in de prijzen bij EcoWerf

de winnaars Foto: if

Landen - Pmd sorteren is kinderspel! Zo klonk het deze zomer bij intergemeentelijk milieubedrijf EcoWerf en Fost Plus. Met de pmd-campagne wilden ze aantonen dat de pmd-regels helemaal niet zo moeilijk zijn en dat iedereen ze kan naleven.

Maar liefst 1.992 inwoners en 20 klassen uit het EcoWerf-werkingsgebied namen deel aan de pmd-wedstrijd. EcoWerf moedigde hen aan om creatief aan de slag te gaan met pmd: een halssnoer van kroonkurken, een huisje van plastic flessen, een mannetje uit drankkartons … In juli en augustus bezocht EcoWerf ook alle containerparken en heel wat markten in haar werkingsgebied met een pmd-infostand. Hier konden bezoekers hun pmd-sorteerkennis testen en gratis deelnemen aan een loterij wanneer ze drie sorteervragen correct beantwoordden.

Onlangs werden de winnaars bekend. Drie klassen kregen elk een boekenbon ter waarde van 500 euro en drie inwoners ontvingen een bon voor een fiets ter waarde van 500 euro. Tien andere inwoners gingen naar huis met een bon voor ecologische designproducten van 50 of 250 euro. Uit Landen kreeg C. Kreutzer een fietsbon.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio