Eerste digitale bouwvergunning in Landen is een feit

Print
Landen - Digitalisering is alom tegenwoordig en ook stadsbesturen moeten mee met de tijd. In Landen heeft burgemeester Vander Schelde ( Open VLD) de eerste digitale bouwvergunning digitaal ondertekend.

Een bouwaanvraag indienen betekent een hele berg papierwerk. Dankzij de digitale bouwaanvraag wordt het aanvragen van een vergunning een stuk eenvoudiger en efficiënter. Het betekent een einde van veel paperassen. De digitale bouwaanvraag zou het hele aanvraagproces ook moeten versnellen.

Voortaan kunnen architecten, studiebureaus, bedrijven of burgers ook in Landen hun bouwplannen, inplantingsplannen, foto’s en andere documenten doorsturen via de website van het omgevingsloket van Ruimte Vlaanderen. Op het stadhuis komt het elektronisch ingediende dossier in een opvolgingssysteem dat onder meer waakt over termijnen en dat ook eventuele andere instanties die advies moeten geven, in de aanvraag betrekt. Uiteindelijk volgt ook de beslissing via digitale weg. Een bijkomend voordeel voor de indiener is dat hij 24 uur per dag de status van het dossier kan opvolgen. 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio