Gemeenteraad

Nieuw RUP regelt de stedenbouwkundige ontwikkeling in het centrum van Landen

Print
Nieuw RUP regelt de stedenbouwkundige ontwikkeling in het centrum van Landen

RUP Foto: org.

Landen - Op dinsdag 31 mei zal op de gemeenteraad van Landen het nieuwe Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) St.-Norbertus voorgelegd worden. Dit RUP zal de start inluiden van een aantal ontwikkelingen die zich de komende jaren zullen voltrekken.

Het meest in het oog springend zal de ontwikkeling van de EMI-site of domein ’t Park zijn. In de toekomst zal op deze site naast Loods B ook plaats komen voor een honderdtal woonentiteiten.

Daarnaast voorziet het RUP dat op de site van de voormalige Tank een ontwikkeling kan komen met nieuwbouwappartementen.

Op de site waar thans het stedelijke kinderdagverblijf ligt, wordt de ruimte gelaten om een nieuwe ontwikkeling te maken die zeer duidelijk het goede stedenbouwkundige evenwicht zal moeten bewaren tussen de reeds aanwezige hoogbouw en de achterliggende wijk.

 

Geen hoogbouw

 

Schepen van Ruimtelijke Ordening Didier Reynaerts (Open VLD): “Het RUP dat in de vorige legislatuur werd opgemaakt hield geen rekening met de achterliggende laagbouw. Door in dit RUP te opteren voor een gradueel afbouwscenario naar twee bouwlagen, zal er een voor alle omwonenden leefbare ontwikkeling komen met zorg voor ieders privacy. Elk van de woningen in de wijk zal ook in de toekomst over voldoende zonlicht beschikken.”

De schepen hoopt op een zo breed mogelijk politiek draagvlak. “We mogen niet vergeten dat ook de mensen achter het sociale project Bindkracht reikhalzend uitkijken naar een goedgekeurd RUP. Vzw Bindkracht wil immers zo snel mogelijk starten met de bouwwerken.”

Wanneer: dinsdag 31 mei om 20 uur

Waar: raadzaal stadhuis; Stationsstraat

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio