Stadsbestuur en Landense moslimgemeenschap veroordelen terroristische aanslagen

De politie van de zone LAN, het stadsbestuur en de mensen van vzw Nour Alhouda, die de moslimgemeenschap vertegenwoordigt in Landen, onderhouden al geruime tijd goede contacten. De vzw en het stadsbestuur veroordelen de terroristische aanslagen en nemen er uitdrukkelijk afstand van.

Dirk Lambrechts

De moslimgemeenschap wenst met wederzijds vertrouwen en respect samen te leven met alle inwoners van de stad Landen. Zij drukken hun wil uit om niet vereenzelvigd te worden met deze extremisten.

Zij maakt zich dan ook zorgen dat door de recente aanslagen hun kinderen het slachtoffer zouden worden van vooroordelen en een ongenuanceerde benadering van de gebeurtenissen.

De mensen binnen de vzw maakten met de politie en de burgemeester de afspraak dat de minste tekenen van radicalisering onmiddellijk zullen gemeld worden. Dit stelt de veiligheidsdiensten in staat om heel kort de situatie te kunnen opvolgen en elke vorm van extremisme en radicalisering onmiddellijk te benaderen.

De komende weken zal de vzw Nour Alhouda, samen met de jeugddienst en de integratiedienst van de stad Landen een bezoek brengen aan de Landense jongeren om zich voor te stellen en de waarden van democratie, verdraagzaamheid, respect en vrede te benadrukken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio