Expo 'De Groote Oorlog in de grote lijnen'

Print
Expo 'De Groote Oorlog in de grote lijnen'

Foto: org.

Landen - De Geschied- en Heemkundige Kring Pepijn@Landen organiseert een tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog. Ze werd officieel geopend door burgemeester Gino Debroux (S.PA).

Tijdens de vernissage waren er toespraken van voorzitter Georges Wemans, bestuurslid Claudy Winant en burgemeester Gino Debroux. Foto’s, documenten en anekdotes evoceren zowel de grote thema’s van de oorlog als de minder bekende verhalen: de aanslag in Sarajevo, de grote veldslagen, vreemdelingen aan het front, technologische evolutie, de bezetting, voedselbedeling.

Op de expo krijg je ook een overzicht van de geschiedenis van de eerste wereldoorlog op internationaal, Belgisch en lokaal vlak. De tentoonstelling bestaat uit een 16-tal panelen. F. Descamps van het documentatiecentrum van de heemkundige kring vulde de tentoonstelling aan met materialen en archiefstukken over de oorlog in het kanton Landen.

Er zijn twee vragenlijsten opgesteld voor de leerlingen van het basis- en middelbaar onderwijs. Ze kunnen ze downloaden op de website. De leerkrachten kunnen oplossingsbladen ter plaatse krijgen. De tentoonstelling werd opgesteld door het Provinciaal Centrum Cultureel Erfgoed Limburg.

Info: 011 88 34 68 of info@ghklanden.be.

Wanneer:  tot en met vrijdag 16 oktober tijdens de openingsuren van de Toeristische Dienst

Waar: Bezoekerscentrum Rufferdinge, Molenbergstraat 4

Prijs: gratis

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio