Lezing

Zorg en inclusie anders bekeken

Print
Zoutleeuw - In de bib van Zoutleeuw kan je terecht over een lezing in het kader van het project ‘Waarom? Daarom! Opvoeden een uitdaging’. Tijdens deze lezing gaat het over opgroeien met een stoornislabel opgeplakt.

Dyslexie, ASS, Dyscalculie, AD(H)D, Hoog sensitief, Dyspraxie, Dysorthografie, Tourette Syndroom… Elke zorgsituatie is anders. Hoe kijken we naar kinderen en jongeren met een label? Tijdens deze lezing gaat de spreker van de moeilijkheden naar uitdagingen, van het traditionele stoornisdenken naar een overkoepelende aanpak!

An Kennes is al meer dan tien jaar begeleidster en startte met al deze ervaring haar praktijk All-in. Zij begeleidt kinderen, ouders en scholen met een frisse kijk op inclusie en zorg. En dit via coaching, reflexiegroepen en intervisie. Olga Matheusen is mama van drie en heeft al meer dan twaalf jaar ervaring in zorg in haar gezin en haar praktijk Ofose.

Waarom? Daarom! is een project van de provincie Vlaams-Brabant voor openbare bibliotheken en consultatiebureaus van Kind en Gezin met als doel opvoedingsondersteuning op een laagdrempelige manier aan te bieden aan ouders.

Wanneer: maandag 5 oktober om 20 uur

Waar: Bibliotheek Zoutleeuw

Prijs: Gratis, inschrijven vereist via bibliotheek@zoutleeuw.be of 011 78 45 48

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio