Streekproducten en Circ Publiek

Zoutleeuw leeft met een verenigingenbeurs en een streekbierenmarkt

Print
Zoutleeuw leeft met een verenigingenbeurs en een streekbierenmarkt

Cirk Publiek Foto: org.

Zoutleeuw - Zoutleeuw met zijn rijk historisch verleden blijft een levendige stad. Dat zetten de leden van de cultuurraad in de verf door de organisatie van ‘Zoutleeuw Leeft’, een gevarieerde namiddag met een verenigingenbeurs, streekbierenmarkt, streekproducten en Circ Publiek

‘Een goed draaiend verenigingsleven is van onschatbare waarde voor het gevoel van samenhorigheid in onze stad’, zeggen de organisatoren. ‘Hiervoor is het onontbeerlijk dat de verschillende verenigingen de nodige bekendheid hebben bij alle inwoners. Een verenigingenbeurs is hiervoor uiteraard een ideale gelegenheid.’

Daarnaast organiseren de Hagelandse Biergenieters een streekbierenmarkt. Bij verschillende standen kan je meer te weten komen over verschillende soorten bieren en hun brouwproces. In samenwerking met ‘Streekproducten Vlaams-Brabant’ kan je verschillende streekproducten ontdekken uit heel Vlaams-Brabant: Zoutleeuw is niet voor niets een ‘Straffe Streek-gemeente’!

‘Cirk Publiek’ maakt het aanbod compleet. Alle ingrediënten voor verrassende circusactiviteiten zijn aanwezig: acrobatische toeren, workshops, fijne acts, een vleugje nostalgie, humor en dit alles voor jong en oud. Kleuters kunnen hun eerste stapjes in de circuswereld zetten, met een workshop op hun maat.

In de ‘recyclageworkshop’ ga je aan de slag om je eigen circusattributen te maken, die natuurlijk ook uitgebreid uitgetest moeten worden: jongleerballen, een flowerstick enz… De echte durvers kunnen acrobatische toeren uithalen aan de trapeze of op een metershoge stelling. Tussendoor geniet je van leuke, grappige straattheateracts en de capriolen van gekke steltenlopers.

Wanneer: zondag 13 september van 14 tot 18 uur

Waar: park OCMW-campus bij Prins Leopoldplaats en Paardenbrugstraat

Prijs: gratis

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio