Spelen met taal

Actie voor alle liefhebbers van Landen

Print
Landen - Bezig zijn met taal hoeft niet altijd zwaar of moeilijk te zijn. Het kan ook op een leuke manier! Daarom pakt het stadsbestuur uit met een actie die voor alle liefhebbers van Landen is bestemd. Wie voor 15 oktober laat weten wat hij/zij leuk vindt aan onze stad, kan een tof prijzenpakket in de wacht slepen.

Jong of oud, Vlaming of anderstalige, met de klas of alleen, … Iedereen die een band heeft met Landen mag deelnemen. Het enige wat je moet doen, is op het deelnameformulier ‘Ik hou van Landen omdat…’ in het Nederlands aanvullen met één leuke, originele zin. De deelnamekaartjes en de brievenbussen waarin ze gedeponeerd kunnen worden, kan je vinden in het stadhuis en het Sociaal Huis. Je kan ook een digitaal deelnameformulier downloaden op www.landen.be en het ingevulde exemplaar mailen naar taal@landen.be. De schrijvers van de vijf mooiste inzendingen krijgen een prijzenpakket.

De actie is een initiatief van de taalwerkgroep die bestaat uit personeelsleden van de stad en het OCMW. Deze werkgroep werd in 2014 opgericht naar aanleiding van het nieuwe taalbeleid in Landen. Het voornaamste doel van het taalbeleid is de promotie van het Nederlands. Door positieve aandacht te besteden aan dit thema wil de werkgroep dat zowel anderstaligen als Nederlandstaligen meer waardering krijgen voor deze mooie taal.

 

info: taal@landen.be of  011 67 29 15

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio