Maanden extra vertraging voor Ikea Hasselt

Print
Maanden extra vertraging voor Ikea Hasselt

Foto: TP

Hasselt - Vastgoedontwikkelaars Redevco en nv Pans hebben beroep aangetekend tegen het GRUP Hasselt-Genk. Daarmee viseren ze vooral de komst van Ikea naar Hasselt. Ikea krijgt er een vaste plek in een landbouwgebied, terwijl de ontwikkelaars elders in Hasselt geen vergunningen krijgen voor hun projecten.

In augustus leek alles nog in kannen en kruiken en ontving Ikea de nodige vergunningen. Drie maanden later valt de puzzel weer uit elkaar. “Drie jaar hebben we gewerkt om de vergunningen bij mekaar te krijgen”, zegt Annelies Nauwelaerts, pr-manager bij Ikea.

“Klachten van buren of andere partijen zijn er niet meer. Twee West-Vlaamse vastgoedontwikkelaars steken het project, waar straks 300 mensen aan de slag kunnen, nu stokken in de wielen. Toch mag Hasselt gerust zijn. Ook al zal het nu maanden, tot een jaar langer duren, we komen zeker. Maar eind 2015 halen we niet meer.”

Daniël Kerkhof van nv Pans zegt niks tegen de komst van Ikea te hebben. “Maar we willen wel op dezelfde manier behandeld worden. En dat kan plots niet meer. Vandaar onze klacht.”

Lees donderdag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio