Auditie straatmuzikanten

Print
Hasselt - In Hasselt organiseert het stadsbestuur op regelmatige basis audities voor straatartiesten en -muzikanten. Zij die de test doorstaan krijgen een vergunning voor een bepaalde periode. De bedoeling van deze auditie is om het straatentertainment te sturen en daar waar mogelijk zelfs te verbeteren. Daarbij wil het stadsbestuur beginnende artiesten een forum bieden in de openbare ruimte. Variatie is troef, want men is niet alleen op zoek naar straatmuzikanten, ook andere artiesten met visuele acts zijn meer dan welkom!

Kwaliteitsvolle acts
“Heel wat straatartiesten brengen straffe dingen en goede acts. En het is net dát wat we in Hasselt nog eens extra in de verf willen zetten”, legt schepen Gerald Corthouts uit .  “We willen het betere werk in het straatbeeld tonen. Daarbij denken we aan toneelspelers, hobbyisten die circustechnieken beoefenen, kortom er mag en moet  variatie zijn. Ook groepjes kunnen, zeker nu de eindejaarsperiode voor de deur staat. Er zijn maar enkele beperkingen. Zo mag er geen vuur gebruikt worden, zijn geluidsversterkers uit den boze en mogen verkeersgebruikers niet worden gehinderd”. 

Oproep audities 12 november
Op woensdag 12 november tussen 17 en 19.30 uur worden op het Hasseltse stadhuis opnieuw audities georganiseerd.  Straatartiesten in de ruime betekenis van het woord – muzikanten, jongleurs, mimispelers, koren, circusartiesten,… - kunnen hun kans wagen.  Ze moeten hun aanwezigheid gewoon melden via sonja.paumen@hasselt.be (of T 011 23 96 07) en worden dan verder geïnformeerd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio