Zeven plaatselijk kunstenaars stellen tentoon in het sociaal huis

Print
Zeven plaatselijk kunstenaars stellen tentoon in het sociaal huis

Zeven plaatselijk kunstenaars stellen tentoon in het sociaal huis Foto: Dirk Huybrechts

Nieuwerkerken - Van 29 april tot 8 mei 2016 vond voor de 21ste keer op rij in Vlaanderen en Brussel de Week van de Amateurkunsten plaats. Het onthaal in het sociaal huis werd op een aantal muren voorzien van een ophangsysteem voor schilderijen, waar lokale kunstenaars hun werken kunnen tentoonstellen.

“Tijdens de Week van de Amateurkunsten hadden wij de eer om het werk van zeven plaatselijke kunstenaars voor te stellen:  Carina Missotten, Jef Vannijlen, Ria Ballet, Ria Jeuris, Ivo Kinnaert, Nico Vanbrabant en Robert Caubergh. Een mix van grafiek, foto’s, aquarellen, olieverf op papier, en acrylschilderijen. We beperken ons echter niet tot de Week van de Amateurkunsten en de werken van de plaatselijke kunstenaars zijn nog te bewonderen tot 24 juni 2016  tijdens de openingsuren van het sociaal huis” vertelt Linda Vanbrabant van de dienst vrije tijd.

Zeven  kunstenaars
Ria Ballet, aquarellen. Ria houdt ervan om steeds nieuwigheden te ontdekken en te experimenteren. Een workshop in Toscane, onder leiding van Piet van Aken, gevolgd door lessen georganiseerd door de Hagelandse aquarelvereniging maakten haar tot de kunstenares die ze nu is.

Ria Jeuris, acrylverf. Door het experimenteren met en het plastisch gebruik van acrylverf verwierf zij een eigen stijl die tot abstractie leidde. Wie naar het werk van Ria Jeuris kijkt, merkt haar prachtige kleurenpalet. Het zijn overwegend warme kleuren, met de steeds terugkerende rode kleurtonen.
Ivo Kinnaert, olieverf op papier. Ivo houdt van planten, bloemen, dieren. Zij zijn voor hem een bron van vreugde. Alles van vroeger boeit hem. Hij voelt zich geen kunstenaar maar tracht het mooie te uiten in olieverf.
Jef Vannnijlen, foto’s. Hij heeft een voorkeur voor het maken van spontane portretten van de gewone man of vrouw op straat maar hij heeft ook veel aandacht voor lichtinval en het spel van licht en donker.
Robert Caubergh, aquarellen. Robert balanceert op de slappe koord tussen wat wordt gezien als kunst en als kitsch. Hij zoekt  inspiratie in de natuur en zijn poëtische schoonheid.
Carina Missotten, vrije grafiek.
Doet aan vrije grafiek en maakt voornamelijk monotypes. Ze werkt met koperen of zinken platen. Soms combineert ze deze techniek met een ets. Eens de plaat gedrukt is, is het werk af. In tegenstelling tot een ets kan men met een monotype telkens maar 1 exemplaar afdrukken.
Nico Vanbrabant, acrylverf. Heeft vooral interesse in het schilderen van realistische conflictsituatie. Momenteel stelt hij tentoon met een indringend zelfportret, een detail hiervan en een portret van een model.
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio