Amazon bouwt een feestje met de 80-jarigen

Print
Amazon bouwt een feestje met de 80-jarigen

Amazon bouwt een feestje met de 80-jarigen Foto: Dirk Huybrechts

Nieuwerkerken - Amazon staat voor Aandacht voor MAntelZorgers en Ouderen in Nieuwerkerken. Het is een gezamenlijk project van het OCMW-Nieuwerkerken en woonzorgcentrum Huize Sint-Jozef. Zes vrouwelijke enthousiaste vrijwilligsters vormen het bezoekersteam. Zij bezoeken de 80-jarigen. Vorige dinsdag hielden ze een feestje met alle 80-jarigen van de gemeente.

Het project ontstond met het doel om mantelzorg te ondersteunen. De dames van het bezoekersteam bezoeken de 80-jarige inwoners van Groot-Nieuwerkerken. De bedoeling is om op een positieve manier bij de mensen binnen te komen. Mensen die iets aan de hand krijgen, in een ziekenhuis belanden, thuiskomen, dan zijn er soms schrijnende toestanden. Door het bezoek van het team, een gezellige babbel en een nadere kennismaking krijgen zij een zicht op de situatie. Het team geeft informatie over mogelijke dienstverlening, administratie, vervoer en huisvesting, maar geeft ook meer informatie over het dorpsrestaurant, de mindermobielencentrale, het aanbod van sport en cultuur voor senioren enzomeer. Eigenlijk probeert men via het Amazon-project mensen te helpen om zolang mogelijk in hun eigen woning te blijven.

Feestje
“Het idee kwam van de vrijwilligers om op voorhand kennis te maken met de 80-jarigen die ze in de loop van het jaar gaan bezoeken. Het opzet: een feestje met koffie en taart, wat muziek en veel ambiance”, vertelt Claudia Marcoen van Huize Sint-Jozef. Het feestje vond plaats In het buurthuis  Ter Cose in Kozen. “En of het feestje geslaagd is, mensen, die elkaar soms jaren niet meer gezien hebben, komen hier bij elkaar. Zij maken afspraken om elkaar te bezoeken of om samen naar het maandelijkse dorpsrestaurant te gaan”, vertelt Claudia. “Zo is er het verhaal van een geïsoleerde man, die zijn huis niet meer uit wil. De mevrouw van de thuiszorgdienst kon hem overtuigen en kwam met hem naar het feestje. Anders was die nooit gekomen”.

Het bezoekersteam bestaat uit: Ria Vandereyken, Simonne Wintmolders, Greta Theys, Tilly Wintmolders, Gusta Wintmolders en Maggy Abrams.

Meer info over Amazon: Claudia Marcoen, Huize Sint-Jozef (tel. 011/59.83.00) of Robby Noelmans, OCMW Nieuwerkerken (011/88.87.74).

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio