Marc en Ria zetten huis en tuin dit en volgend weekend open voor het publiek

“Paar honderd kerstmannen en kerstbomen in huis en tuin”

Print
“Paar honderd kerstmannen en kerstbomen in huis en tuin”

“Paar honderd kerstmannen en kerstbomen in huis en tuin” Foto: Dirk Huybrechts

Nieuwerkerken - Marc en Ria Willems-Droogmans in de Doorstraat 7 in Kozen begonnen in september met het opzetten van hun verzameling kerstbomen, kerstmannen en allerhande kerstspullen in hun huis en tuin. Dit en volgend weekend mag iedereen gaan kijken want Marc en Ria willen iedereen laten meegenieten van hun kerstgekte.


Voor Marc en Ria is het 365 dag per jaar Kerstmis. Ieder weekend, al twintig jaar lang, zijn ze ieder weekend op pad in binnen- en buitenland om kerstartikelen te verzamelen. Nu kan iedereen gaan kijken naar het resultaat: hun huis en tuin staan volgepropt met kerstspullen, zelft tot op de slaapkamers, badkamer en het toilet. “In huis alleen staan meer dan 100 verschillende kerstmannen en een tiental grote kerstbomen en kerststallen, allen met de nodige verlichting”, vertelt Ria. In de tuin hetzelfde tafereel, overal kerstmannen, sneeuwmannen, kerstbomen, ijsgrotten en overal kerstballen en slingers. “Marc doet internationaal transport. Hij is altijd weg voor een week. Alle werk gebeurt dus tijdens de weekends”.
Zelf stroom produceren
“Voor het hooi in de stallen wachten we tot het allerlaatste moment. We leggen ook witte doeken in de ijsgrot en op plaatsen waar er sneeuw moet liggen. Maar zaterdag zal alles weer klaar zijn”, vertelt Marc. “Wij zijn op alles voorzien. In deze tijd van energiebesparing en mogelijke stroomuitvallen hebben we een stroomgenerator geleend bij een bevriende fruitteler. Alle lampjes zullen branden met stroom die we zelf produceren”,  aldus Ria.
Opendeur dit en volgend weekend
Iedereen is welkom in de kersttuin en het kersthuis van Marc en Ria dit weekend zaterdag 12 en zondag 13 december en volgend weekend 19 en 20 december telkens van 18 tot 21 uur in de Doorstraat 7, Kozen-Nieuwerkerken. Inkom is gratis.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio