Gratis huiskamerconcerten: ‘Nodig eens een artiest uit in je living’

Print
Gratis huiskamerconcerten: ‘Nodig eens een artiest uit in je living’

Huiskamerconcert Foto: Dirk Huybrechts

Nieuwerkerken - Onder het motto ‘Nodig eens een artiest uit in je living’ biedt de gemeente Nieuwerkerken in samenwerking met Herk-de-Stad, gratis huiskamerconcerten aan. Elke inwoner die daar interesse in heeft en zijn huis hiervoor openstelt, kan hier gebruik van maken.

Wie zo’n gratis huiskamerconcert bij zich thuis wil organiseren moet een artiest kiezen uit het aanbod en een geschikte datum zoeken tussen 3 november en 14 december. Daarna moeten de kandidaten contact opnemen met de cultuurdienst van Herk-de-Stad (Markthallen) op het nummer 013/35.99.50. Na bevestiging van de Markhallen kan men dan buren, vrienden, kennissen en familie uitnodigen. De Markthallen zorgen voor digitale uitnodigingen. De Markthallen brengt de cultuurdienst van Nieuwerkerken op de hoogte van welke optredens er waar zullen plaatsvinden. De gemeente Nieuwerkerken zorgt ervoor dat de optredende artiesten tijdig vergoed worden. De praktische regelingen zoals contacten met de artiesten en de toezegging van een datum, verlopen via de Markthallen. Het aanbod is gratis, de gastheer en/of gastvrouw kunnen geheel vrijblijvend hun gasten trakteren op een  natje en/of droogje.
Gevarieerd aanbod
Er is een zeer gevarieerd aanbod: van muziek van de jaren ’50, ’60, ’70, Ierse folk, jazz tot een Neil Young coverband. Wie zo’n huiskamerconcert wil organiseren heeft de keuze uit de volgende artiesten: Kirri’s Way Back, nostalgische muziek uit de jaren ’60 en ’70 met prachtige songs die iedereen blijkt vergeten te zijn maar als men ze hoort onmiddellijk herkent. Mingled Strings, akoestisch en meerstemmig met songs van The Beatles, Neil Young, Bob Dylan, Cat Stevens enz.. Piet De Pessenier en Devy Jansen, twee gitaren en straffe samenzang om een avond te vullen met eigen werk maar ook tal van klassiekers. Snakes in Exile, folkband met Ierse en Schotse liedsjes, eigen werk en bewerkte covers. Sofie la digue, toegankelijke jazz. Sunday Drive, alle genres met hedendaagse en oudere klassiekers uit de pop en de rock. Leaves for Snow, folkmuziek, country, bluegrass en hedendaagse popmuziek. Mark Bellen Band, drie gitaristen die een wandeling maken door de muziekgeschiedenis. En tenslotte Sugar Mountain, een Neil Young-coverband.
Meer info: cultuurdienst Nieuwerkerken, 011/48.03.66, vrijetijd@nieuwerkerken.be. Markthallen Herk-de-Stad, 013/35.99.50, axel@herk-de-stad.be
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio