Ontslag Bart Germeys blijft nazinderen

Print
Nieuwerkerken - Gemeenteraad : Begin: 20 uur, einde: 21 uur Meerderheid: CD&V (8), GBL (4) Oppositie: sp.a (3), Open-VLD (1), onafhankelijke (1)

Gemeenteraad

Begin: 20 uur
Einde: 21 uur

Meerderheid: CD&V (8), GBL (4)
Oppositie: sp.a (3), Open-VLD (1), onafhankelijke (1)

Begin: 20 uur
Einde: 21 uur

Meerderheid: CD&V (8), GBL (4)
Oppositie: sp.a (3), Open-VLD (1), onafhankelijke (1)

Ontslag Bart Germeys blijft nazinderen

Ontslag Bart Germeys. Tijdens de zomervakantie gaf Bart Germeys (GBL) vrij onverwacht ontslag als OCMW-voorzitter en schepen. Germeys wordt voorlopig opgevolgd door Claire Kempeneers. Tijdens de eerste gemeenteraad na de vakantie moest de gemeenteraad akte nemen van dit onslag. “Het is goed dat er een extra vrouw in het schepencollege komt, ook voor haar kennis omdat Claire Kempeneers lid is van verschillende verenigingen”, sprak Kevin Oyen in naam van de sp.a-fractie. Theo Herbots (sp.a) bedankte Germeys voor de jarenlange samenwerking. “Het zal geen lachertje zijn om Germeys op te volgen. Het ontslag van Bart Germeys kwam er door de vele strubbelingen met de CD&V”. Schepen Luc Vaes (CD&V) reageerde: “Vele strubbelingen? Dan ben ik op andere colleges geweest. Het is intellectueel onaanvaardbaar dat dit als eventuele reden voor het ontslag van Bart Germeys wordt aangehaald”. In de OCMW-raad wordt Bart Germeys opgevolgd door Koen Vandenryt.
School Binderveld. De gemeenteraad gaf haar goedkeuring aan het bestek en de raming voor de opdracht ‘Leveren en plaatsen van kasten’ in de gemeentelijke kleuterschool ‘t Goudhaantje in Binderveld. Deze school werd in juni jongsleden getroffen door een brand. Ook de aanpassingen aan het arbeidsreglement van kleuterschool ‘t Goudhaantje werd door de raad goedgekeurd.
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio