Sportlessen voor klein en groot in het najaar

Print
Sportlessen voor klein en groot in het najaar

Katrin Linters van de gemeentelijke sportdienst Foto: Dirk Huybrechts

Nieuwerkerken - De dienst vrije tijd organiseert dit najaar sportlessen voor alle leeftijden. Van kleuterturnen tot yoga voor 50-plussers. Daarnaast is er nog de week van de sportclub van 12 tot 20 september.


“Het gemeentebestuur investeert in sportlessen voor alle leeftijden. Voor onze organisaties krijgen wij de volledige steun van schepen van sport Brenda Berden”, vertellen de enthousiaste dames van de dienst vrije tijd.
De lessen kleuterturnen starten op woensdag 16 september tot aan de krokusvakantie (uitgezonderd schoolvakanties en feestdagen). De lessen hebben de bedoeling kleuters motorische vaardigheden aanleren op een toffe en speelse manier. Multimove is voor kinderen van het 1ste tot het 3de leerjaar. Via een ruim en gevarieerd aanbod van bewegingen wil Multimove de motorische ontwikkeling van jonge kinderen op een verantwoorde en onderbouwde manier stimuleren. Deze lessen starten op donderdag 17 september tot en met 17 december (uitgezonderd schoolvakanties en feestdagen).
Start to mountainbike
De beginnende mountainbiker zonder of met beperkte ervaring (ook jongeren) kan vanaf zondag 13 september (5 zondagen) deelnemen aan start to mountainbike. Dit project loopt in samenwerking met Bloso en de erkende Vlaamse wielerfederaties. De technische aspecten en basistechnieken komen aan bod. De lessenreeks wordt afgesloten met een toertocht.
Sport voor senioren
Nieuw dit najaar is de lessenreeks Zachte Yoga voor 50-plussers. Tijdens de lessen is er aandacht voor de ademhaling, ontspanning van lichaam en geest. Er worden bewegingen aangeboden die de energie op gang brengen en doen stromen. De lessen starten op 15 september. Iedereen heeft recht op een gratis proefles. Ook nieuw is badminton voor 50- plussers. Er is een initiatiereeks van 10 lessen iedere woensdagavond. Net zoals vorig jaar is er opnieuw Tai-chi, een oude Chinese krijgskunst die nu beoefend wordt om gezondheid en ontspanning te bevorderen. Deze lessen starten op maandag 14 september tot en met 23 november.
Week van de sportclubs
Van zaterdag 12 tot en met zondag 20 september vindt de 7de editie plaats van de week van de sportclub. Sportclubs zetten hun werking en activiteiten extra in de kijker. De deelnemende clubs zijn: Fros bodyforming, zelfverdediging Otera Wushu, Hondshu-dojo, badmintonclub, SCJ-dance, voetbalclub  VV-Nieuwerkerken en badketbal Nieuwerkerken.

Meer inlichting (data en uren) en inschrijvingen: Sociaal Huis, dienst vrije tijd: vrijetijd@nieuwerkerken.be of 011/48.03.66;
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio