© Dirk Huybrechts

Onthaalmap voor nieuwe inwoners

In de raadzaal van het Sociaal Huis stelde burgemeester Benny Bamps de nieuwe map voor die vanaf nu aan alle nieuwe inwoners van Nieuwerkerken wordt meegegeven, wanneer ze zich komen melden bij de dienst bevolking.

Dirk Huybrechts

“Deze uitgebreide map vervangt eigenlijk ‘De dag van de nieuw inwoner’. Tijdens die dag werden alle nieuwe Nieuwerkerkenaren ontvangen door het schepencollege en kregen naast een maaltijd ook nog allerhande informatie en een rondrit met een autocar doorheen onze gemeente. Omwille van de niet zo grote belangstelling en ook in het kader van de besparingen werd deze onthaaldag afgevoerd”, vertelt burgemeester Bamps. Annelies Trekels van de dienst vrije tijd werkte mee aan de samenstelling van de nieuwe bundel. “Onze dienst vrije tijd heeft in samenwerking met de dienst bevolking ons budget gebruikt om deze map samen te stellen”. In de map vinden de nieuwe inwoners alle belangrijke informatie om de gemeente Nieuwerkerken beter te leren kennen. “Nieuwkomers zullen onmiddellijk kunnen kennismaken met ons aanbod. Nieuwerkerken heeft voor elke leeftijdscategorie wat te bieden. De combinatie van een veilige, groene gemeente, een goede ligging, goed en divers kleuter- en basisonderwijs, prima bereikbaarheid van Hasselt en Sint-Truiden met het openbaar vervoer en een aantal goed uitgebouwde voorzieningen zijn onze troeven”, aldus burgemeester Benny Bamps. “Na jaren van voorbereiding zijn een aantal bouwprojecten in uitvoering, een aantal anderen volgen snel. Dat verhoogt de aantrekkelijkheid van onze gemeente voor nieuwe inwoners.

Natuurlijk Nieuwerkerken, Heerlijk Haspengouw

Deze onthaalmap kreeg als titel: Natuurlijk Nieuwerkerken, Heerlijk Haspengouw. In deze map zit o.a. de infogids met nuttige informatie van de politie, het gemeentebestuur en OCMW, contactgegevens van de buitenschoolse kinderopvang ‘Het Bieke’, de scholen en de cultuur-, sport- en jeugdverenigingen. Een plattegrond van de gemeente, aparte brochures van het OCMW en de politie maken de nieuwkomers verder wegwijs. Ook de publicatie ‘Welkom in Nieuwerkerken’, met algemene toeristische informatie ontbreekt niet. Verder zitten in de map wandel- en fietsroutes, het aanbod voor de jeugd tijdens de zomerperiode zoals diverse kampen en de speelpleinwerking en een brochure met het divers programma van de seniorenraad. Zes keer per jaar verschijnt infozine. Een recent exemplaar zit ook in de map.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio