Huisartsen brengen huisbezoek met gemeenschappelijk busje

Print
Genk - Voor de huisartsen uit Genk, Oudsbergen en Bree staat er vanaf vandaag een busje met chauffeur ter beschikking voor huisbezoeken naar patiënten die vermoedelijk besmet zijn met corona.

Dat maakte het stadsbestuur van Genk bekend. Het idee kwam van de betrokken huisartsenkringen en kreeg ook al snel concreet gevolg. “Het komt erop aan dat huisartsen die op huisbezoek gaan naar patiënten die mogelijk met het coronavirus besmet zijn, gebracht worden”, zegt de Genkse schepen Ria Grondelaers. “Dat maakt het voor de huisarts gemakkelijker om zich persoonlijk beter te beschermen tegen mogelijke besmetting. Het is niet evident om met alle bescherming in en uit je eigen wagen te stappen. De maatregel zorgt niet alleen voor tijdwinst maar ook dat kostbare beschermingsmiddelen minder vaak vervangen moeten worden.” 
De gemeenten Genk, Bree en Oudsbergen werken hiervoor samen. Artsen die aangesloten zijn bij huisartsenkring Prometheus en die van Bree-Oudsbergen kunnen dagelijks ritten reserveren tussen 12 en 20 uur. De vervoersdienst van het OCMW van Genk zorgt voor de dispatching. De chauffeur wordt afgeschermd met plexiglas en krijgt beschermingsmateriaal.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio