Rik Neven ontwerpt gezelschapsspel over stad Hasselt

“De drank heeft ons genekt. Alle jenevers hadden we fout”, reageerden de Hasseltse politici nadat ze het eerste gezelschapsspel over Hasselt met brio verloren. Drank was uiteraard geen probleem voor de Hasseltse journalisten die zich gisteravond dan ook - voor één avond - mochten uitroepen tot Hasselt Expert. Nipt op de hielen gevolgd door de handelaars. Voor durvers ligt het spel vanaf vandaag in de winkels.

“Tuurlijk kreeg ik ook vragen toegestuurd waarop ik het antwoord niet wist. Zoals die twee reuzen Berb en… Hoe heet die andere ook weer? Ik ben het opnieuw kwijt”, lacht Rik Neven. Maandenlang heeft hij zich op het Hasseltse heden en verleden gestort om 400 vragen voor het nieuwe spel ‘Hasselt Expert’ uit te dokteren.

“Hasselt is de eerste stad die het wel zag zitten om een spel over de stad te laten maken. Waarom? Citymarketing is in. Veel gemeentebesturen willen op een originele manier uitpakken met hun stad. Volgend jaar wil ik ook andere steden aanspreken, maar het kan bijvoorbeeld ook voor een bedrijf als Ford Genk of andere organisaties.”

Plaza

Voor de vragen kreeg hij hulp van mensen als dialectkenner Xavier Staelens en Hasselaar Michel Ilsen, maar via een oproep in deze krant konden ook Hasselaren zelf hersenbrekers insturen.

“Dit vond ik ook een leuke: ‘Hoe heette de vroegere bioscoop in de Maastrichterstraat, waar nu Standaard Boekhandel ligt?’ De Plaza. Of deze, die wist ik zelf ook niet: ‘Welke in Hasselt geboren keeper heeft voor Roda JC gespeeld en nu voor PSV?’ Bram Castro.”

Het is uiteraard geen toeval dat het spel in deze kersttijd op de markt komt: Neven hoopt dat het opduikt onder menig Hasseltse kerstboom. “De stad heeft 5.000 exemplaren besteld. Het spel is bedoeld voor volwassenen, voor kinderen zijn de vragen te moeilijk.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio