Fifa denkt erover om van voetbal zomersport te maken

Er bestaat een strekking bij voetballeiders om de kalender van het voetbal helemaal om te gooien en er een zomersport van te maken. Dat zegt Michel D'Hooghe, lid van het Uitvoerend Comité van de Fifa. Het idee komt van Uefa-voorzitter Michel Platini (foto).

ghouben

Franz Beckenbauer (Fifa) zit op dezelfde golflengte. Aanleiding voor deze bijna publieke brainstorming is de toekenning van het WK 2022 aan Qatar. In de zomer is het daar snikheet, maar bij een 25 graden in de winter is goed voetbal er perfect mogelijk.

Nieuwe kalender

"Het clubseizoen zou van de lente tot de herfst lopen. Zo zouden de internationale competities in januari kunnen plaatsvinden. Dan is het niet alleen minder heet in Qatar, een WK in januari heeft als bijkomend voordeel dat de spelers niet langer vermoeid aan een tornooi beginnen", aldus Michel D'Hooghe.

Volgens D'Hooghe wordt er de laatste weken steeds ernstiger over gesproken en is een WK in januari zeker geen utopie. Ook voor andere problemen - denk maar aan de winterafgelastingen - zou zomervoetbal een oplossing bieden.

Aangeboden door onze partners