"Ik wist niet dat ik mijn dode baby vasthad"

Wesley Monteyne uit Ingelmunster heeft de dode baby van hem en zijn vriendin Katrien Allaert zonder het zelf te weten gedumpt. Hij beweert dat hij niets wist van de bevalling van zijn vriendin en pas na haar dood te weten kwam wat er zich afspeelde.

ghouben

"Ik heb niemand gedood, de baby zou welkom zijn", aldus Wesley. Het parket van Kortrijk lijkt de man te geloven en gaat er hoe langer hoe meer van uit dat de clandestiene bevalling van Kaat Allaert haar werk alleen was.

De 41-jarige vrouw - moeder van twee tienerdochters - beviel donderdag en overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag aan haar bloedingen. De 26-jarige Wesley was al die tijd bij haar, maar wist niet wat er zich werkelijk afspeelde.

"Kaat is alleen bevallen, in de badkamer. Ze heeft het kind gedood. Ze wikkelde het in handdoeken en heeft het in een zak gestoken. Ze is in bed gekropen en vroeg me het pakje te verwijderen. Ik heb dat gedaan zonder te weten wie of wat ik vasthad", zegt Wesley in de kranten van de Persgroep.

Het koppel woonde in bij de vader van Kaat, een gepensioneerde weduwnaar. Wesley had de voorbije maanden wel gemerkt dat haar buik precies wat dikker was geworden, "maar niet zoals zwangere vrouwen".

Om te bevallen sloot de vrouw zich op in de badkamer. Ondanks het bloed - dat Wesley nietsvermoedend opkuiste - wilde ze niet dat er een dokter gebeld werd. Het was pas vrijdagavond laat dat Wesley zelf de hulpdiensten belde omdat zijn vriendin niet meer reageerde. En pas toen wist hij ook wat er in het pakje zat dat hij in het tuinhuis dumpte.

Volgens het parket van Kortrijk beperkt de rol van Wesley zich in deze onverkwikkelijke zaak tot het verbergen van het lichaampje.

Meer over Ingelmunster