Minderjarige bekent verkrachting in Heusdens ziekenhuis

Print
Minderjarige bekent verkrachting in Heusdens ziekenhuis

Minderjarige bekent verkrachting in Heusdens ziekenhuis

De politie heeft zaterdag een verdachte aangehouden voor de verkrachting die op zondag 31 oktober plaatsvond in het Sint-Franciscushospitaal in Heusden-Zolder. De man, nog steeds minderjarig, biechtte kort na zijn arrestatie de feiten op. De Hasseltse jeugdrechter heeft hem inmiddels voor drie maanden laten opnemen in een gesloten jeugdinstelling.

Een vrouw was die dag omstreeks 10.15 uur naar de afdeling gynaecologie getrokken voor een onderzoek. Een man die zei dat hij deel uitmaakte van het personeel, nam haar toen mee naar een kamer. Daar betastte en verkrachtte hij haar.

Kort nadien verspreidde de politie een robotfoto. "Naar aanleiding van extra informatie die de lokale recherche afgelopen vrijdag binnenkreeg, kwam het onderzoek in een stroomversnelling", licht zonechef Geert Luypaert van de lokale politie Heusden-Zolder de arrestatie toe.

"Zaterdag konden we een verdachte oppakken, die aan het daderprofiel en de robottekening beantwoordde. De minderjarige ging snel door de knieën."